ID: 35879
Omschrijving
Verkenningen in de haptonomie - W. Pollmann-Wardenier (red.)
Auteur : W. Pollmann-Wardenier (red.)
Uitgeverij : A.W. Bruna Uitgevers B.V., Utrecht
Jaar van uitgave : augustus 1998
Vijfde druk
ISBN : 90-229-8408-7
112 bladzijdes
Afmeting : 17 cm x 24 cm
Zachte kaft
Beschrijving :
De haptonomie baseert zich op de ontwikkeling van de tastzin in al haar aspecten. De huid als tastzintuig en de aanraking daarvan spelen in deze ontwikkeling een grote rol.
Door de tastkwaliteiten te verfijnen, uit te bouwen en te bekrachtigen kunnen mensen leren beter om te gaan met spanningen, verdriet of pijn. Het tastgevoel geeft ook inzicht in hoe mensen zich gedragen, hoe ze zich kenbaar maken en hoe ze relaties aangaan en onderhouden. Daardoor kan het leven intensiever en stabieler worden en kunnen mensen een grotere belasting aan.
De belangstelling voor de haptonomie heeft in de afgelopen decennia een indrukwekkende vlucht genomen. Inmiddels biedt deze leer van de tastzin en het gevoel een belangrijke bijdrage aan onze gezondheids- en welzijnszorg.
Dit boek bevat een serie artikelen waarin de uitgangspunten van de haptonomie van verscheidene kanten worden belicht. Ingegaan wordt op het menselijk vermogen tot voelen en tasten, de kwaliteit van menselijke contacten en de toepasbaarheid van de haptonomie in het therapeutisch handelen. Ook wordt aandacht besteed aan de haptonomische zwangerschapsbegeleiding en de extra dimensie die de haptonomie kan geven aan de sportbegeleiding en de sportbeoefening.
Start bieden vanaf 4,95 euro
Ophalen mag, verzenden kan ook.
Auteur : W. Pollmann-Wardenier (red.)
Uitgeverij : A.W. Bruna Uitgevers B.V., Utrecht
Jaar van uitgave : augustus 1998
Vijfde druk
ISBN : 90-229-8408-7
112 bladzijdes
Afmeting : 17 cm x 24 cm
Zachte kaft
Beschrijving :
De haptonomie baseert zich op de ontwikkeling van de tastzin in al haar aspecten. De huid als tastzintuig en de aanraking daarvan spelen in deze ontwikkeling een grote rol.
Door de tastkwaliteiten te verfijnen, uit te bouwen en te bekrachtigen kunnen mensen leren beter om te gaan met spanningen, verdriet of pijn. Het tastgevoel geeft ook inzicht in hoe mensen zich gedragen, hoe ze zich kenbaar maken en hoe ze relaties aangaan en onderhouden. Daardoor kan het leven intensiever en stabieler worden en kunnen mensen een grotere belasting aan.
De belangstelling voor de haptonomie heeft in de afgelopen decennia een indrukwekkende vlucht genomen. Inmiddels biedt deze leer van de tastzin en het gevoel een belangrijke bijdrage aan onze gezondheids- en welzijnszorg.
Dit boek bevat een serie artikelen waarin de uitgangspunten van de haptonomie van verscheidene kanten worden belicht. Ingegaan wordt op het menselijk vermogen tot voelen en tasten, de kwaliteit van menselijke contacten en de toepasbaarheid van de haptonomie in het therapeutisch handelen. Ook wordt aandacht besteed aan de haptonomische zwangerschapsbegeleiding en de extra dimensie die de haptonomie kan geven aan de sportbegeleiding en de sportbeoefening.
Start bieden vanaf 4,95 euro
Ophalen mag, verzenden kan ook.